Jdi na obsah Jdi na menu

Klubový Coursing Křešín + narozky Keš

10. 5. 2012

 

3.5. KEŠ oslavil své druhé narozky, udělala jsem mu dortík s piškůty a prý mu moc chutnal :))

imgp5764.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.5. KLUBOVÝ COURSING KŘEŠÍN

Na tento svátek jsme si neváleli šunky, ale jeli jsme si poprvé zazávodit v coursingu do Křešína. Hned na počátku potrápilo organizátory lanko, které se 2 x přetrhlo. Trať byla zajímavá a členitá, ale také nebezpečná. Několik psů skončilo v kotrmelcích, když běželi z kopce dolů a náhle už nedokázali zabočit. Před během jsem se jen modlila, aby takto neskončili naši pejsci. Díky bohu se jim nic nestalo :)

Nedá mi to a musím se zde zmínit, jak někteří jednají se svými miláčky vipety na coursingu.... Myslím si, že coursing je pro psa velmi náročný jak psychycky tak fyzicky, a proto by člověk pro něj měl být oporou a dělat vše pro jeho pohodlí. Potřeby psa by měly být důležitější než člověka, alespoň tak to vnímám já. On je ten sportovec a on podává výkon, proto si zalouží a to právem náš servis a nikoliv naše výmluvy. Ale co jsem to viděla v Křešíně.....no hrůza a děs!!! Jména uvést nemohu, jelikož tyto lidi neznám, škoda. Tato rodinka přijela s výrazným zpožděním a zaparkovala vedle nás, takže vím přesně, co se tam dělo. Pejsky přivázali k plotu, kam si taktéž sedl muž. Okamžitě začal cosi řešit na mobilu, protože to bylo hroooozně důležité. V tom žena přivedla psa, který právě odběhl coursing a aniž by se s ním prošla, přivázala ho k ostatním psům. Na psy svítilo slunce a neměli vůbec místo, jak byli tito 4 psy na sebe namačkaní. Navíc celou dobu tento chlap na ně ječel, ať si lehnou....Příležitostně přišlo jejich malé dítě, které tyto psy bilo, chlap ho sice okřikl ale více ho to nezajímalo, prioritní pro něj byl mobil. Po nejaké době napadlo ženu dát na plot deku a udělat tak stín. Když tak činili, nabídla jsem jim i svou deku, aby stín byl větší. Paradoxem ale bylo, že ale stín šel trošku mimo, čili né úplně na psy, ale právě na tohoto chlapa, což mu samozřejmě vůbec navadilo. Také v pauze, když tam nebyli jsem pejskům dala napít, protože opravdu nevím, jestli vůbec dostali napít. Tato rodinka se ztratila dříve, než proběhlo vyhlášení. Nechápu, proč sem vůbec jezdili...Měli by se stydět, takhle zacházet se svými pejsky, to si opravdu nezaslouží !!!! Řešením by také bylo, nepořizovat si 4 vipety, když na ně nestačím....Je velká škoda, že na coursingu není někdo, kdo by dohlížel, co se tam děje a jak by se se psy mělo zacházet.

 

VÝSLEDEK :

Hanny odběhl první kolo perfektně od začátku do konce vedl, pěkně nadbíhal návnadě. Druhé kolo bylo do kopce a Hanny zajíce bohužel ztratil...

Keš zajíce ani v jednom případě neztratil, ale to, co nahnal v rovince hned ztratil, když zajíc zatočil...

 

Hannibal od Hněvína 2.- 4. místo z 10

 

imgp5975---kopie.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Cash of Carinae 7.místo z 10

 

imgp5992---kopie.jpg