Jdi na obsah Jdi na menu

Národní výstava BRNO 25.9.

28. 9. 2010

 

 Ráno v šest jsme se vydali s Hannym na výstavu do Brna, počasí bylo akorát, ani ne zima ani horko. V našem kruhu bylo nejvíce přihlášeno vlkodavů 40, ale nakonec nepřijeli všichni, takže zas bylo whippetů nejvíce 37. Kolem 11:30 jsme se dostali na řadu, ještě před tím jsem koukala na výsledkovou tabuli, na níž byla několikrát zádána velmi dobrá !!!

Hanny soutěžil ve třídě mladých, na začátku v kruhu byl velmi nervózní a doslova chtěl utéct, naštěstí ho přesvědčili granule, aby to nědělal. Před námi byli 2 šediví vipeti, rozhodčí jim vytkla jejich štěněcí vzezření a odešli s velmi dobrou. Hanny už se uklidnil, udělali jsme si kolečko a postoj. Nakonec jsme skončili na druhém místě s V2 za Velvetem dream z Úplňku, na tohoto pejska jsme opravdu neměli. Stál jako kdyby byl z kamene a ocásek měl krásně dole při běhu. Toto ohodnocení mě velmi potěšilo, vůbec jsem v něj nevěřila !!!

 Hanny dostal i pěkný posudek od paní rozhodčí Pavláskové :

18 měsíční pes, plášťový žíhaný pes, na horní hranici, ušlechtilá hlava, výborný pigment, korektní stavba, osvalení i srst, pěkný pohyb, dobrá povaha.

výsledek : V2

Tento rok jsme již s výstavami skončili, měla jsem smlsnuto na Mezinárodní výstavu v Budějicích, ale jelikož tam whippety bude posuzovat velmi přísná belgická rozhodčí Rita Reyniers, která většině psům dává velmi doboru, nemá smysl, si pro tuto známu jezdit. Počkáme si na jaro :)

Také nás navštívila Neli, paní rozhodčí se dlouhou dobu nemohla rozhodnout mezi ní a její konkurentkou. Nakonec Neli vybojovala druhé místo :)

img_3002.jpg