Jdi na obsah Jdi na menu

Neoficiální agility 15.10. ZKO Divišov

26. 10. 2011

 

Úplnou náhodou jsem zjistila, že nedaleko od Tábora se koná neoficiální agility, takže nic nebránilo tomu to nezkusit :) Počasí vyšlo, bylo krásně, svítilo sluníčko, ale přecejenom už chvilkami byla zima.

Celkem byly 4 disciplíny, docela podstatnou nevýhodou bylo to, že jsme šli na naší první akci vždy na start jako první !!!

1. HRA

Pejsek byl přivázaný na vodítku a psovod byl za startovní čárou a na povel ho musel odpoutat a proběhnout lehký parkůr.

  • Hanny byl 5 z 22, a až na jednu border kolii, která vyhrála, všechny ostatní předběhl :)
  • Keš byl 17 z 22, vystartoval ve stylu  Alenka v říši divů, než jsem ho ukočírovala, mnoho času uběhlo :)

2.PARALELNÍ BĚH

Psovod měl na jedné straně proběhnout parkůr a poté pejsek měl proběhnout svůj parkůr na druhé straně.

  • Tato disciplína dopadla katastrofálně, jelikož jsem špatně pochopila princip. A jelikož jsme šli první na řadu a ještě s Kešem :) tak jsme to ůplně zkazili .... S Hannym to už bylo lepší, ale i tak nám to nestačilo a oba vypadli v 1.kole.

3.ŠTAFETA

Tento běh se skládal ze 2 běhů, jeden běh jumping pro jednoho pejska a druhý agility pro druhého pejska, samozřejmostí bylo předání štafety.

  • Opět jsme měli nevýhodu, musela jsem se naučit 2 parkúry, začínal Keš, tak nějak jsme to doběhli a jakmile přeskočil přes poslední překážku, měl vystartovat Hanny, kterého držel taťka, oba se tam zamotali :) chaoticky jsme vystartovali a doběhli na 6 z 10 místa.

4. JUMPING

Klasický jumping, 19 překážek, 134m.

  • Hanny byl 2 z 22       také jsme se snažili jako fretky a vyplatilo se :)  měl 1 odmítnutí a 0 chyb.
  • Keš byl 8 z 22, chyb i odmítnutí bylo nesčetně, s čímž jsem i počítala, Keš odběhnul 3x mimo trať, musím se smát, když jsem zaslechla rozhodčí, jak říká :  "já už nemám prsty na počítaní chyb :))) " Keš je teprve začátečník a máme tedy co pilovat.

 

 

 

Celá akce se mi moc líbila, Hanny dostal za druhé místo kokardu, oba dostali na závěr mnoho dárků a upomínkových předmětů, zdálo se mi, že v životě jsme toho tolik nevyhráli :))) Domů jsme se vrátili zbědovaní, ale štastní až v půl osmé :))

Organizátorům ze ZKO Divišov moc děkuji za úžasný závod !!!!